به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مسئله کم آبی و کمبود آب در جهان باعث شده تا استفاده از انواع پمپ آب رواج بیشتری در کشورها پیدا کند. از رایجترین نمونههای پمپ آب، میتوان به پمپ کف کش و پمپ شناور اشاره کرد. شباهت زیاد بین عملکرد این دو نوع پمپ باعث میشود که بسیاری از افراد عادی در انتخاب پمپ آب مناسب برای مصرف خود دچار اشتباه شوند.
از شباهتهای موجود در پمپ کف کش و پمپ شناور میتوان به مورد استفاده قرار گرفتن هر دو آنها در استخراج آب از چاهها اشاره کرد. شکل و ساختار کلی تقریباً یکسان نیز، بسیاری از افراد را در انتخاب این انواع پمپ دچار اشتباه خواهد کرد. برای تشخیص درست و انتخاب یک پمپ کف کش یا شناور مناسب برای مصارف خود، نیازمند آگاهی از تفاوتهای این دو نوع پمپ هستیم. در این مقاله قصد بررسی کامل وجوه تمایز بین پمپ کف کش و پمپ شناور را داریم تا شما مصرف کننده گرامی بتوانید به راحتی این انواع پمپ را تشخیص داده و خریداری نمائید.
تشخیص تفاوت پمپ کف کش و شناور از لحاظ ظاهری ممکن است؟
در دید اول، ممکن است ساختار ظاهری پمپ کف کش و پمپ شناور خیلی مشابه به نظر برسند. اما دقت به جزئیاتی در ساختار این پمپها میتواند شما را در تشخیص آنها یاری کند. در ادامه به بیان نکات جزئی وجه تمایز این دو نوع پمپ میپردازیم.
نکته اول دقت به جنس بدنه است. در اکثر موارد، جنس بدنه پمپ کف کش از چدن و در مقابل جنس بدنه پمپ شناور از استنلس استیل طراحی شده است. بنابراین شما با دقت به جنس بدنه انواع پمپ، میتوانید نوع آنها را تشخیص دهید.
نکته دوم دقت به ابعاد پمپ است. لازم است بدانید، پمپهای کف کش در ارتفاع کوچک و ابعادی بزرگ طراحی میشوند اما در مقابل، پمپهای شناور، ارتفاع بلندتر و ابعاد ظریفتری دارند.
نکته سوم در تشخیص ظاهری انواع پمپ، تعداد پروانه به کار رفته در هر پمپ میباشد. پمپ کفکش نهایتاً از ۲ تا ۳ پروانه تشکیل میشود، اما پمپ شناور تعداد پروانه بیشتری دارد. تعداد زیاد پروانه در پمپهای شناور باعث میشود تا عملکرد بهتری نسبت به انواع پمپ کف کش داشته باشند. در واقع پمپهای شناور میتوانند در مدت زمان کمتر، مقدار بیشتری از آب را پمپاژ کنند.
با در نظر گرفتن این نکات جزئی، میتوانید بدون داشتن اطلاعاتی خاص از نحوه کارکرد انواع پمپ آب، نوع مناسب خود را تشخیص داده و انتخاب نمائید.
آیا پمپ کف کش و پمپ شناور عملکرد متفاوتی دارند؟
اگر بخواهیم عملکرد پمپهای کف کش و شناور را مورد ارزیابی قرار دهیم، باید بگوییم که هدف استفاده از هر دو پمپ یکسان است اما این مسئله موجب ایجاد عملکرد یکسان در آنها نخواهد شد. در واقع پمپ کف کش و پمپ شناور در عملکرد نیز تفاوتهایی دارند. در این قسمت از محتوا قصد بررسی همه جانبه عملکرد این دو نوع پمپ را داریم. وجوه تمایز بین عملکرد این پمپها عبارتند از:
۱. پمپهای شناور، مصارف گستردهتری نسب به پمپهای کف کش را پوشش میدهند. پمپهای شناور در استخراج آب از انواع چاهها، آبیاری مزارع و باغها و استخراج نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند. در مقابل پمپ کف کش تنها در استخراج آب از چاههای کم عمق و یا لجن زدایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
۲. سرعت و دقت پمپهای شناور، به دلیل ساختار پیشرفتهتر، از سرعت و دقت پمپ کف کش بیشتر است. در واقع پمپ شناور راندمان بیشتری ارائه خواهد داد.
۳. هد پمپ شناور بیشتر از پمپ کف کش است. هد، در واقع میزان دسترسی یک پمپ به ارتفاع میباشد. بنابراین پمپهای شناور، برای چاههای عمیق نیز میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. اما پمپهای کف کش به دلیل داشتن هد پایین، تنها برای چاههای کم عمق مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
۴. نکته بعدی تفاوت در ورودی دو دستگاه است. عملکرد پمپاژ آب در پمپهای کف کش از یک ورودی که در قسمت پایین دستگاه قرار دارد شروع میشود. اما در پمپهای شناور، فرآیند پمپاژ، از وسط دستگاه آغاز میشود.
۵. خروجیهای پمپ کف کش و پمپ شناور نیز تفاوت دارند. خروج آب پمپاژ شده در پمپهای شناور از قسمت بالایی پمپ و در پمپهای کف کش از جداره کنار بدنه صورت میگیرد.
بنابراین، با توجه به موارد بیان شده در تفاوت عملکرد دو دستگاه، شما میتوانید با توجه به محدوده و مصرف خود، دستگاه پمپ مورد نیاز خود را انتخاب کرده و از مزایای آن بهره ببرید.
وجه تمایز پمپ کف کش و پمپ شناور از نظر اجزای داخلی چیست؟
اجزا و قطعات داخلی به کار رفته در ساختمان انواع پمپ کف کش و شناور نیز دارای تفاوتهایی میباشد. برای مثال، در ساختار هر دو نوع پمپ از خازن استفاده شده است، اما خازن به کار رفته در پمپ کف کش درون محفظه داخلی دستگاه تعبیه شده است. در حالیکه خازن پمپ شناور بیرون محفظه داخلی، و در قسمت قاب محافظ آن قرار دارد.
همچنین در پمپهای کف کش، الکتروموتور و پمپ به عنوان یک ساختار واحد، در بدنه دستگاه قرار دارند اما در پمپهای شناور، این دو قطعه به صورت کاملاً مجزا به کار برده میشوند. با توجه به این نکات، میتوان نتیجه گرفت که عیب یابی و تعمیر پمپهای شناور نیز، راحت تر از انواع پمپ کف کش میباشد. در واقع در پمپ شناور، وجود قطعات مجزا و جدا، باعث میشود تعمیر و پیدا کردن نقص دستگاه راحت تر باشد.
علت تفاوت قیمت پمپهای کف کش و شناور چیست؟
فروش پمپهای کف کش و شناور، با قیمتهای متفاوتی انجام میشود. انواع شناور پمپهای آب، نسبت به انواع پمپهای کف کش از ارزش و قیمت بیشتری برخوردار هستند. اما دلیل این تفاوت قیمت چیست؟ همانطور که بررسی کردیم، پمپهای شناور میتوانند در محدودههای کاری زیادی مانند صنعت کشاورزی، پتروشیمی و آب و فاضلاب مورد استفاده قرار بگیرند در حالیکه پمپ کف کش تنها برای لجن زدایی و پمپاژ آب در چاههای کم عمق مورد استفاده قرار میگیرد.
از طرفی سرعت و کارایی پمپهای شناور، بسیار بهتر از پمپهای کف کش میباشد. جنس بدنه پمپهای شناور نیز از مقاومت بهتری نسبت به بدنه پمپ کف کش برخوردار است و در نتیجه ماندگاری و دوام بیشتری خواهند داشت. استنلس استیل که متریال تشکیل دهنده بدنه پمپ شناور میباشد، از مقاومت بالایی در مقابل زنگ زدگی برخوردار است. اجزا و قطعات داخلی پمپهای شناور، به صورت قطعاتی مجزا طراحی شده اند. طراحی مجزای قطعات باعث میشود که در صورت بروز خرابی در دستگاه، علت خرابی راحت تر تشخیص داده شود و همچنین تعمیر دستگاه سادهتر انجام شود. تمامی این مزایا و فواید باعث میشوند تا پمپهای شناور با قیمت بیشتری نسبت به پمپهای کف کش در بازار عرضه شوند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما